RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen seiler videre for Dow

Sist oppdatert:
Til tross for at kjemikaliekonsernet Dow Chemicals er i ferd med å anlegge erstatningssøksmål mot rederiet Stolt-Nielsen, så fortsetter Stolt å frakte selskapets produkter og råvarer
Det var i begynnelsen av denne uken at det ble klart at kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen vil bli saksøkt sammen med tre andre rederier av Dow. Bakgrunnen er ulovlig kartellvirksomhet og prissamarbeid i bransjen.

Stolt-Nielsen fortsetter imidlertid ifølge TradeWinds å seile videre med laster for Dow som ingenting var skjedd.

Det er markedskilder som opplyser dette til shippingavisen.

- Dow er kanskje forbannet på Stolt men Dow trenger Stolt, sier en kilde til TradeWinds.

Stolt-Nielsen og Odfjell er de to største aktørene i kjemikalietankmarkedet med omkring 50 prosent av markedet, i tillegg så er det nummer tre og fire i markedet som også er saksøkt av Dow. Dow har dermed liten mulighet til å la være å bruke en av de saksøkte rederiene. Dow er en av de største kundene i dette markedet.

Stolt betjener selskapet under fem store kontrakter som alle ble inngått i den perioden hvor de fire aktørene skal ha samarbeidet på ulovligvis. I tillegg har selskapene rekke ulike kontrakter inngått før og etter.

Det skal ikke ha blitt endringer i kontraktene etter at etterforskningen kom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere