Stolt-Nielsen ser fortsatt utfordringer

Rederiet kom likevel trygt i havn etter fjerde kvartal.

Det børsnoterte Stolt-Nielsen har lagt frem sine tall etter det siste kvartalet i 2009. Kvartalet ble for selskapet avsluttet 30. november 2009.

I løpet av den tre måneder lange periode fikk selskapet et nettoresultat på 22,4 millioner dollar. Det er mer enn en halvering fra 52,6 millioner dollar i samme kvartal 2008. Driftsresultatet ble på 27,6 millioner dollar og er en nedgang fra 48,1 millioner dollar i samme periode året før.

Inntektene falt til 430,5 millioner dollar fra 489,5 millioner dollar.

Analytikerne ventet ifølge SIX Estimates at Stolt-Nielsen ville presentere et nettoresultat på 21 millioner dollar fra en omsetning på 406 millioner dollar. Driftsresultatet var forventet å havne på 29 millioner dollar.

Les mer: Dette ventes av Stolt-Nielsen

De økonomiske utsiktene for 2010 forblir usikre. Mens myndighetenes stimuleringspakker har hjulpet på å gjenopplive finansmarkedene, er deres innvirkning på de fundamentale forholdene for global etterspørsel, produksjon og tilbud mindre klart. Derfor venter vi at 2010 vil bli nok et utfordrende år og vi har intensjoner om å fortsette å drive våre virksomheter på en konservativ måte som har fungert godt for oss frem til nå, kommenterer konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.