RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen ser videre oppgang(Ny)

Sist oppdatert:
Stolt-Nielsen kan ikke vise til et nytt hopp i inntjening i første kvartal, men er ikke mindre positive til veien videre etter nye hopp i forbindelse med kontraktsfornyelser
Kjemikalietankrederiet har lagt frem et driftsoverskudd på 24 millioner dollar for kvartalet, mot minus 3,7 millioner dollar i samme periode i fjor. Selskapet har avvikende regnskapsår, og kvartalet ble avsluttet 28. februar.

Driftsinntektene steg fra 391,6 millioner dollar i første kvartal i fjor til 463,3 millioner dollar i årets første kvartal.

Nettoresultatet ble på pluss 381,1 millioner dollar etter salget av Stolt Offshore-aksjene. Det er derfor lite sammenlignbart med samme periode i fjor, som viste et overskudd på 11 millioner dollar.

I fjerde kvartal hadde Stolt-Nielsen driftsinntekter på 431,4 millioner dollar, og et driftsoverskudd på 35,3 millioner og et nettoresultat på 42,4 millioner.

Bedring i kjernevirksomheten

Stolt-Nielsen fortsetter å logge bedre resultater i sine kjernevirksomheter. Selve rederiet, Stolt Parcel Tankers økte driftsoverskuddet fra fjerde til først kvartal fra 41 til 42,5 millioner dollar. Containervirksomheten økte i samme periode driftsresultatet fra 4,2 til 7,9 millioner dollar, mens terminalene økte driftsresultatet fra 5,8 til 6 millioner dollar.

Restruktureringskostnader trakk imidlertid ned driftsresultatet til Stolt-Nielsen Transportation Group med 6,2 millioner dollar til 50,2 millioner totalt i første kvartal, mot 55,1 i fjerde kvartal.

Det varsles ytterligere bedring i gruppens resultater i 2005.

Rateoppgangen fortsetter

Stolt-Nielsen timecharterindeks for kjemikalietankmarkedet steg med 26 prosent fra første kvartal til første kvartal.

Vel så viktig er det at Stolt-Nielsen melder om en økning i kontraktsratene på over 20 prosent ved fornyelsene i første kvartal. Det kommer etter en økning på 15 prosent i fjerde kvartal. Det tar typisk tre til seks måneder før dette slår inn i form av bedre resultater.

Stolt-Nielsen har ingen ny opplysninger rundt de pågående konkurransesakene, og det amerikanske justisdepartementet har foreløpig ikke sendt inn den varslede anken rundt selskapet amnesti.

Rederigruppen vil i forbindelse med nedsalget dele ut et spesialutbytte på 2 dollar pr. aksje.

Stolt Seafarm

Oppdrettsvirkomsheten som er i ferd med å bli fusjonert inn i Nutrecos Marine Harvest viste et nullresultat på driften i første kvartal, mot minus 2 millioner i fjerde kvartal.

Fusjonen fikk i dag EUs bifall etter en behandling i konkurransemyndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere