RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen utsetter etter regnskapsfeil

Sist oppdatert:
Kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen har sett seg nødt til å utsette fremleggelsen av fjerde kvartalstallene etter å ha oppdaget feil i tidligere regnskaper.
Det går frem av en melding sendt ut av selskapet rett etter midtnatt norsk tid. Stolt-Nielsen skulle etter planen ha lagt frem sitt fjerde kvartalsresultat onsdag ettermiddag.

Stolt-Nielsen har avvikende regnskapsår.

Det skal i hovedsak være snakk om feil i føringen av regnskapene tilknyttet joint-venture-selskapet Stolt-Nielsen har med japanske NYK som er årsaken til utsettelsen.

Feilene kan føre til at Stolt må sende ut nye regnskaper for regnskapsåret 2005 og tidligere, men understreker at feilen ikke er ventet å ha noen betydelige effekter for tidligere års netto kontantstrøm.

Ledelsen vurderer fortsatt den fulle effekten av feilene og vil komme tilbake til når fjerde kvartalstallene for 2006 vil foreligge.

Selskapet gløtter likevel litt på utviklingen i fjerde kvartal og melder om solid driftsutvikling med gode markedsforhold for rederikonsernets tre hovedvirksomheter.

Stolt-Nielsen timecharter-indekse lå på 1,34 gjennom kvartalet opp fra 1,28 i tredje kvartal 2006, og på nivå med samme periode i 2005. Når det gjelder kontraktsfornyelsene i fjerde kvartal så meldes det om rater på nivå med tidligere kontrakter.

Det pekes også på bedrede resultater for selskapets oppdrettsvirksomhet og eierandelen i Marine Harvest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere