RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt Offshore firedobler tapene(Ny)

Sist oppdatert:
Tapene i Stolt Offshore er i ferd med å nå astronomiske høyder, og selskapet firedobler nå underskuddet de ser ved årslutt i forhold til tidligerer guiding
Ifølge guiding gitt nå i ettermiddag så forventer Stolt Offshore at de kan gå med et underskudd på mellom 400-450 millioner dollar i 2003, eller 2,75 til 3,1 milliarder kroner regnskapsåret 2003 som avsluttes 30. november.

Oljeserviceselskapet slapp i september en melding om at tapene kunne bli betydelig høyere enn den tidligere guidingen. Stolt hadde tidligere estimert et underskudd på mellom 100 og 125 millioner dollar, fasiten viser altså en firedobling.

Gammel moro

Det er igjen de gamle fastkontraktene som rir selskapet som en mare, i tillegg er det tatt nedskrivninger, restruktureringskostnader og avsetninger i forhold til mulige fremtidige inntekter.

Tapene på de store fastpriskontraktene Burullus, OGGS og Bonga har nå kommet opp 170 millioner dollar for inneværende år.

Det er tatt nedskrivninger på 180 millioner dollar i tapsestimatet

Ingen tegn til bedring

Ifølge Stolt Offshore er markedet fortsatt svakt så langt i fjerde kvartal, og selskapet ser heller ingen klar tegn på bedring for neste år.

Når det gjelder den finansielle krisen så opplyser selskapet i en melding nå i ettermiddag at de forventer å ha på plass en langsiktig løsning i første kvartal neste år. Selskapet fikk i går på plass en ny utsettelse i lånebetingelsene sine mot å betale ned det forfalte lånet med 20 millioner dollar.

Kutter og selger

Selskapet forsøker nå å kutte kostnader, og varsler kutt av 1.500 ansatte av i alt 7.000. 1.100 er ventet å forsvinne ut med salg av enheter, mens 400 skal overflødiggjøres.

I tillegg skal selskapet i løpet av neste år selge eiendeler for mellom 100-150 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere