RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt Offshore kan bli satt under konkursbeskyttelse

Sist oppdatert:
Stolt Offshore er midt i en større refinansiering etter flere år med store tap. Observatører mener at prosessen kan munne ut i en periode hvor selskapet settes under frivillig konkursbeskyttelse
Det vil i tilfelle bli en noe lignende øvelse med det Petroleum Geo-Services har vært gjennom i år i forbindelse med deres refinansiering.

Ifølge observatører som MarineMoney har snakket med er det spesielt ansettelsen av en restruktureringsdirektør fra det kjente amerikanske konsulentselskapet AlixPartners som peker i retning av en slik utvikling. AlixPartners er kjente som såkalte turnaround-eksperter som hjelper selskaper i gjeldskriser. Selskapet har tidligere vært involvert i restruktureringene av supermarkedkjeden K-Mart og telekomselskapet Worldcom.

En frivillig konkursbeskyttelse kan komme i første kvartal ifølge observatørene som følger prosessen i Stolt Offshore. Det vil i tilfellet bety at selskapet går inn i gjeldsforhandlinger under reglene i den amerikanske konkurslovgivningens kapittel 11, slik PGS var fra juli til begynnelsen av november.

Stolt Offshore meldt for en drøy uke siden om at underskuddene og tapene i år blir langt større enn antatt. Oljeservicekonsernet har heller ikke klart å få på plass en refinansiering av gjelden som forfalt 26. november, og lever nå på en kortsiktig forlengelse til 15. november.

MarineMoney forventer at uansett løsning vil eierne av Stolt Offshore putte inn mer egenkapital i en eller annen form, eksempelvis et konvertibelt obligasjonslån. Det er kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen som er hovedaksjonær i Stolt Offshore. På grunn av egne finansielle problemer har Stolt-Nielsen gjort det klart at de ikke vil hjelpe Stolt Offshore videre med finansiering.

Ifølge MarineMoney er det rykter i finansmarkedet om at Deutsche Bank har fått et mandat på plassering av et konvertibelt lån på 400 millioner dollar. Dette er ikke bekreftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere