*Nettavisen* Nyheter.

Stolt Offshore overrasker positivt(Ny)

Oljeservicekonsernet Stolt Offshore med konsernsjef Tom Ehret overrasker med noe bedre tall enn ventet, spesielt driften er over analytikernes forventninger i første kvartal

19.05.08 00:34

Stolt Offshore har lagt frem et nettoresultat på 5,4 millioner dollar for første kvartal, som ble avsluttet 28. februar. et var ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet 4 millioner i snitt blant analytikerne.Driftsinntektene endte på 371,3 millioner dollar, mot 276,4 millioner i samme periode i fjor. Det var ventet 324 millioner dollar.Det ga et driftsresultat på 13,3 millioner dollar, nesten det dobbelte av konsensus på 7 millioner dollar. I samme periode i fjor var driftsunderskuddet på 11 millioner.- Stolt Offshores utvikling i første kvartal var på linje i alle våre regionale virksomheter, mens vårt fokus fortsetter å være på effektiv prosjekt gjennomføring. Det lønnsomme kvartalet er et resultat av forbedringer i vår prosjektstyring, høyere kvalitetsordrevekst og økte volumer i forhold til samme periode i fjor, sier konsernsjef Tom Ehret i Stolt Offshore i en kommentar.Les også:

Stolt Offshore selger virksomhet

God ordreutvikling

Stolt Offshore ordreinngang ser ut til å følge utviklingen i oljeservicemarkedet, opp. Siden 30. november har ordreboken økt fra 1.788 millioner dollar til 1.907 millioner dollar. Ved utgangen av første kvartal i fjor var ordreboken på kun 818 millioner dollar.I tillegg til bekreftede ordre sitter Stolt Offshore med intensjonsavtaler og forventede kontraktstillegg til en verdi på 454 millioner dollar.- Offshorebransjen opplever et høyt aktivitetsnivå og ser derfor en tilstramming i tilgangen på både standard og spesial leveranser og tjenester. Stolt Offshore forblir aktiv i å gi bud i et sterkt marked, med et antall store bud i anbudsprosessen, skriver selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.