RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt Offshore ser et tøft 2003(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet Stolt Offshore forventer at resten av 2003 blir tøft for selskapet, som sliter med en rekke lavmarginkontrakter i sin porteføje. Resultat for første kvartal var en cent under konsensus
Selskapet fikk et underskudd på 20 cent pr. aksje i første kvartal, som ble avsluttet 28. februar. Selskapet har avvikende regnskapsår. Det var av analytikerne ventet et resultat på minus 0,19 dollar pr. aksje ifølge Thomson First Call.

Omsetningen endte på 419,6 millioner dollar i kvartalet, mot 294,1 millioner dollar i samme periode i fjor. I første kvartal 2002 gikk selskapet med et break-even resultat.

Konsernsjef Tom Ehret sier i en kommentar til utviklingen fremover at selskapet vil få et tøft år gjennom 2003, spesielt siden de må jobbe seg gjennom en portefølje av lavmargin kontrakter.

- Tross våre nåværende problemer, presentere markedene vi opererer i signifikant vekstpotensial på mellomlang sikt. 2003 vil fortsette å være et tøft år for Stolt Offshore i det vi arbeider oss gjennom lavmarginkontraktene, sier Ehret i en kommentar.

Stolt Offshore hadde en ordrereserve på 1,4 milliarder dollar ved utgangen av kvartalet, hvorav 864 millioner dollar gjelder 2003. På samme tidspunkt i fjor hadde selskapet en ordrebok på 1,5 milliard, hvorav 909 millioner var for resten av året.

Til gjengjeld har Stolt Offshore anbud for hele 5 milliarder dollar utestående, mot 3,7 milliarder ved utgange av februar i 2002.

Ehret vil legge frem en skisse til plan for selskapets fremtid innen utgangen av juni. Han forventer at den opparbeiding av arbeidskapital selskapet nå har hatt at de på kort sikt vil konsentrere seg om å få forlikt juridiske krav, bedre innkrevingen av utestånde fordringer og øke variasjonen i ordremassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere