RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt Offshores underskudd i den lave enden(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet Stolt Offshore og Jacob Stolt-Nielsen leverte som ventet et gigantisk underskudd for fjerde kvartal. Men det meldes om sterk ordreinngang på nyåret
Nytt: Oppdatert med flere detaljer

Stolt Offshore har som ventet lagt frem et gigantisk underskudd for fjerde kvartal, men det ble ikke så ille som selskapet skisserte som worst case.

På nyåret kan selskapet glede seg over enorm ordreinngang og økende fart i selskapets refinansiering.

- Selskapet er på vei til å fullføre planlagte reduksjoner i faste og driftskostnader og en rekonfigurering av eiendelsbasen, sier konsernsjef Tom Ehret i en kommentar til tallene.

Tallene i den positive enden

Stolt Offshore fikk et underskudd på 284,4 millioner dollar i fjerde kvartal, og det er i nedre enden av hva selskapet fryktet da de guidet i slutten av november. Da ble det indikert et underskudd på mellom 270 og 320 millioner dollar som følge av nedskrivninger og kontraktstap.

Hovedpostene er tap på 191 millioner dollar på tidligere inngåtte fastkontrakter og 183 millioner dollar i nedskrivninger av eiendeler og joint ventures.

Driftsinntektene i selskapet fjerde kvartal endte på 297,4 millioner dollar, mot 441 millioner dollar i samme periode i 2002. Driftsresultatet endte på minus 285,6 millioner dollar, mot minus 130,8 i samme periode et år tidligere.

Sterk ordre inngang

Når det gjelder ordreboken så var den på 849 millioner dollar pr. 17. februar, og inkluderer ikke ordrer for 900 millioner dollar vunnet de siste par dagene på Ormen Lange og Greater Plutonium. Ved utgangen av selskapet regnskapsår 30. november 2003 var ordreboken på 1.029 millioner dollar.

Stolt Offshore har store anbud ute på kontrakter med en samlet verdi på omkring 3 milliarder dollar, men opplyser at anbudsprosessene er lange og kronglete med tidsrom på mellom 6 og 12 måneder frem til avgjørelse.

De konvensjonelle markedene er ventet å ha en flat utvikling i 2004.

Opprettholder målsetninger

Stolt Offshore opprettholde sitt mål om å selge eiendeler for mellom 100 og 150 millioner dollar innen utgangen av 2004, og sier at salget går som planlagt.

Videre gjentar de målet om å senke salgs- og administrasjonskostnadene med 15 prosent, eller 15 millioner dollar på årsbasis i 2004. Totalt skal selskapet kutte arbeidstokken med 21 prosent, hvorav 1.100 går gjennom salg av virksomheter og 400 går som følge av reduksjoner i aktiviteten.

Selskapet opplyser i dagens rapport at långiverne nå har gitt en ny obligasjonsfasilitet på 100 millioner dollar, en forutsetning for gjennomføringen av emisjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere