RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt og DSND får Åsgard-kontrakter

Sist oppdatert:
Stolt Offshore og DSNDs 50 prosent eide Subsea 7 har blitt tildelt to større kontrakter på Åsgard-lisensen i forbindelse med utbyggingen av Åsgard Q
DSNDs Subsea 7 har sammen med joint-venture-partner Technip blitt tildelt oppdraget med installasjon av rørledninger samt sammensveising av rør på Åsgard Q. Verdien er 100 millioner kroner, og arbeidet skal etter planen være fullført innen utgangen av september 2004, ifølge en pressemelding fra Statoil.

I tillegg er Stolt Offshore tildelt oppdraget med å koble fra eksisterende rør og koble sammen nye rør til produksjonsskipet Åsgard A. Her inngår installasjon av styringskabler, fabrikasjon og installasjon av "spools" og oppkobling av disse. Oppdraget er verdt 75 millioner kroner, og planlegges utført i perioden august til november 2004.

Åsgard Q-prosjektet tar sikte på å bedre dreneringen av Smørbukk Sør-reservoaret. Den såkalte Q-rammen blir den tredje produksjonsrammen på Smørbukk Sør.

Havbunnsrammen skal knyttes til produksjonsskipet Åsgard A, og oljen skal produseres gjennom to parallelle, om lag 13 kilometer lange rørledninger. Planlagt produksjonsstart er 1. januar 2005.

Prosjektet er blant Statoils beste for økt utvinning for tiden. Utvinnbare reserver i Smørbukk Sør øker med om lag 26 millioner fat olje, samtidig som produksjonen aksellereres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere