RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-selskapene fortsetter samtaler på overtid(Ny)

Sist oppdatert:
Stolt-Nielsens utsettelse fra hovedkreditorene utløp i natt, men selskapet opplyser at samtalene fortsetter. Det skal også jobbes iherdig med en emisjon i Jacob Stolt-Nielsens offshoreselskap Stolt Offshore
Fristen for å løse kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsens gjeldsproblemer gikk ut i natt, men selskap opplyser i en pressemelding sendt ut ved midnatt norsk tid at de fortsatt er i konstruktive samtaler med hovedkreditorene med tanke på oppnåelse av langsiktige lettelser i gjeldsnedbetalingen.

- Vi jobber tett med våre hovedkreditorer mot langsiktige lettelser som vil gi oss nødvendig tid til å utvikle en fornuftig finansielle restruktureringsplan, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen i en pressemelding.

Han sier videre at selskapet gjør tiltak for å styrke likviditeten, redusere gjelden og styrke balansen.

Stolt Offshore-emisjon

Ifølge Finansavisen jobbet meglerhuset Pareto Securities i går med å hente inn 500 millioner kroner til oljeservicekonsernet Stolt Offshore, som er tynget av gjeld. Målet er å skaffe mellom 50 og 75 millioner dollar i egenkapital. Ifølge avisen er det snakk om en tegningskurs på 2,20 dollar, eller 14,67 kroner. Ifølge DN er det snakk om et beløp på mellom 50 og 100 millioner dollar.

Hovedaksjonær Stolt-Nielsen-gruppen har signalisert at de ikke ønsker å putte mer penger i det deleide datterselskapet. Kjemikalietankrederiet sliter som kjent med egne gjeldsproblemer. Stolt-Nielsen kan dermed risikere å bli vannet ut til under 50 prosent, dersom de ikke konverterer noe av gjelden til egenkapital.

Det er to banklån på tilsammen 435 millioner dollar som Stolt Offshore må refinansiere. Samtidig sliter selskapet med store tap, som er estimert til mellom 400 og 450 millioner dollar som følge av restruktureringstiltak og tap på prosjekter.

Stolt-Nielsen eier i dag 63,5 prosent av aksjene i Stolt Offshore. Dagens Næringsliv har snakket med andre aksjonærer og kilder som mener at emisjonsplanen representerer et opprør mot hovedaksjonæren, Stolt-Nielsen-familien, som de mener er for opptatt av kontroll fremfor avkastning i Stolt Offshore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere