RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolte luddere marsjerte i gatene

Foto: STR (Afp)
Sist oppdatert:
Halvnakne kvinner og menn gikk Luddermarsjen i protest.

«SlutWalk» eller «Luddermarsjen» kaller de den. Kvinner (og noen menn) strømmet ut i gatene i sexy undertøy og ikke noe undertøy i det hele tatt. Budskapet er at kvinners klesvalg ikke er årsaken til at de blir voldtatt. Årsaken er ene og alene at et overgriper voldtar.

2000 mennesker deltok i lørdagens Luddermarsj under parolene «Voldtektsmenn voldtar mennesker - ikke klærne» og «Svake menn voldtar».

SluttWalk startet i Toronto i Canada etter at politiet uttalte at kvinner kan unngå å bli voldtatt hvis de passer på å ikke kle seg som luddere. Uttalelsen ble tolket av mange som at kvinnene selv måtte ta skylden for at de ble voldtatt, og ikke voldtektspersonen selv.

- Det er veldig viktig at kvinner skal forstå at deres verdighet ikke skal bli tatt fra dem, sier Tayla Orgill som var blant demonstrantene i Cape Town. I Sør-Afrika gikk antall anmeldte voldtekter opp med 20 prosent fra 2009 til 2010, skriver nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere