*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg: - Beredskapsarbeidet vil forandre Norge

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) la vekt på beredskapsarbeidet, helsevesenet og samferdselssektoren da han oppsummerte høsten 2012 i sin halvårlige pressekonferanse onsdag.

Stoltenberg mente at arbeidet med å forbedre beredskapen etter at 22. juli-kommisjonen la fram sin rapport i august, er en av de viktigste sakene regjeringen har arbeidet med det siste halvåret.

- Det er et arbeid vi har tatt på det største alvor. Arbeidet med dette kommer til å forandre Norge og styrke beredskapen vesentlig. Vi er allerede i gang med det letteste, nemlig å bevilge mer penger og styrke beredskapen. Hovedbudskapet er at vi må styrke både kultur og ledelse. Det mest alvorlige er ikke mangel på ressurser, men mangel på forståelse for hvor alvorlig situasjonen var, sa Stoltenberg.

Den andre hovedsaken i høst mener Stoltenberg var de to stortingsmeldingene om helsevesenet, og han la særlig vekten på meldingen om e-journal.

- Det kommer til skape en stor endring i norsk helsevesen over tid, sa statsministeren.

Stoltenberg trakk også fram samferdselssektoren, og mente at regjeringen nå følger opp arbeidet med Nasjonal transportplan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.