RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg: - Krisen slår inn i norsk økonomi

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg sier den økonomiske krisen har slått inn i norsk økonomi, og advarer mot konsekvensene av en borgerlig regjering etter høstens stortingsvalg.

- Det er en veldig god tradisjon at vi møtes ved enden av hvert halvår, og jeg vil gjerne fortsette å møtes på denne måten, sa Stoltenberg da han åpnet sin tradisjonelle sommerpressekonferanse torsdag formiddag.

Han spilte allerede da helt tydelig på høstens stortingsvalg og det viktige valget han mener velgerne står overfor. Han pekte på at vi kommer til å måtte håndtere virkningene av det største økonomiske tilbakeslaget siden 1930-tallet.

- Det er tegn til at krisen slår mer inn i norsk økonomi enn vi har sett tidligere, noe rapporten fra Norges Bank som ble lagt fram i dag, bekrefter, sa Stoltenberg.

Som tidligere sier han at selv om det går godt i norsk økonomi nå, er ikke det en garanti for at det vil gå godt i norsk økonomi i framtiden.

- Det er noen varsellamper som blinker. Det er tendenser til økt arbeidsløshet, noe lavere investering i industrien og lavere eksport til Europa. Det siste vi trenger nå er ny usikkerhet i Norge om hvilken økonomi vi skal føre, sa Stoltenberg. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere