RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg: - Norge er et foregangsland for å redusere utslipp

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): - Det er veldig forenklet å si at Norges olje- og gassvirksomhet er uforenlig med en offensiv klimapolitikk, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han stilte til partilederutspørring hos NRK mandag.

Statsministeren stilte som første partileder til utspørring hos NRK mandag morgen. Stoltenberg svarte på spørsmål om blant annet familiepolitikk, eldreomsorg, økonomi og miljø i løpet av den 20 minutter lange seansen. Stoltenberg forsvarte at regjeringen bruker mindre penger enn det handlingsregelen tilsier. Han mener Norge må ned til nærmere tre prosent av overskuddet i Statens pensjonsfond Utland, og ikke fire som regelen er nå.

Stoltenberg mener det vil føre til høy prisstigning og høy kostnadsvekst dersom reserven som er bygd opp i fondet brukes. Han la vekt på at vi i gode tider må bruke mindre enn hva handlingsregelen tilsier, og noe mer i dårlige tider.

På spørsmål om klimapolitikken bekreftet Stoltenberg at Arbeiderpartiet og regjeringspartner SV fortsatt er på kollisjonskurs når det gjelder oljeboring, og sa at Norge tross sin enorme olje- og gassvirksomhet er et foregangsland og en pådriver for å redusere utslippene, både internasjonalt og hjemme.

- Jeg mener at det er veldig forenklet å si at vår olje- og gassvirksomhet er uforenlig med en offensiv klimapolitikk, sa Stoltenberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere