RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg: - Positive EØS-avklaringer fra Sp

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er fornøyd med at Senterpartiets ledelse legger EØS-avtalen til grunn for en ny regjering og ikke minst med at partiet ikke vil reforhandle den.

- Det er ryddig å klargjøre disse momentene, som det jo har vært enighet om mellom regjeringspartiene siden før valget i 2005, sier Stoltenberg til NTB.

Han framholder at det i den grad det i det hele tatt har vært noe dramatikk knyttet til EØS-uenigheten mellom regjeringspartiene, så er den tatt ut av saken nå. Senterparti-leder Liv Signe Navarsete gjorde det mandag kveld klart at EØS-avtalen skal ligge til grunn for en eventuell rødgrønn regjering etter valget til høsten og at det er uaktuelt for partiet å jobbe for en reforhandling av avtalen.

- EØS-avtalen er viktig for norske bedrifter, og det er derfor viktig med forutsigbarhet og at det ikke skapes usikkerhet rundt avtalen. Det er selvfølgelig ulike standpunkter i ulike partier, men regjeringen har ett felles standpunkt i denne saken, sier Stoltenberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere