*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg: - Riktig av Øygard å trekke seg

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg sier det er i «tråd med rådet fra partiet» at Rune Øygard trekker seg som ordfører i Vågå etter at han mandag ble dømt for alvorlige overgrep.

17.12.12 15:10

- Det er en alvorlig og enstemmig dom som understreker alvoret i denne saken. Samtidig er ikke dommen rettskraftig, så derfor vil det være galt av meg å kommentere innholdet eller enkeltheter i den, sa statsministeren da han møtte pressen på Løvebakken på vei inn til Stortingets julelunsj.

Få timer tidligere ble Rune Øygard dømt til fire års fengsel for en rekke seksuelle overgrep mot en jente som var så vidt under 14 år gammel da overgrepene startet.

Stoltenberg ble selv trukket inn i saken, ettersom Øygard skal ha hatt med seg jenta ved minst én anledning der statsministeren var til stede. Han slapp å vitne og ønsket ikke å si noe om det at han ble koblet til saken.

- Vi lever heldigvis i et land der det ikke er politikere som dømmer. Da er det viktig at jeg som statsminister ikke uttaler meg på en måte som kan oppfattes som at jeg går inn i saken.

Men selv om han ikke vil kommentere lovbruddet som nå er pådømt, sier Stoltenberg at Øygards oppførsel også er et tillitsbrudd overfor velgerne og partiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag