*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg: - TV 2-salg avgjøres av selskapene

Ankara (NTB): Det som er viktig når det gjelder salget av TV 2, er at avtalene mellom staten og kanalen står ved lag, mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

09.01.12 15:05

Han er for tiden på offisielt besøk i Tyrkia.

- Det er en sak som avgjøres av de berørte selskapene, og som jeg ikke kommer til å karakterisere. Det er derfor ikke en sak som har vært behandlet i regjeringen, fordi det ikke er en sak som regjeringen skal avgjøre, sier Stoltenberg til NTB.

- Det er viktig at de avtaler som er inngått mellom staten og TV 2, står ved lag, og det gjør de. Det innebærer at TV 2 skal fortsette som en allmennkringkaster, ha hovedkontor i Bergen og legge vekt på norskproduserte programmer. De avtalene står ved lag uavhengig av eierskap. Egmont er også i dag deleier i TV 2, legger statsministeren til.

Stoltenberg vil heller ikke gi noen vurdering av om det er uheldig at norske medier havner på utenlandske hender, fordi en slik vurdering «i dag vil bli oppfattet som en vurdering av dette salget».

Han vil verken bekrefte eller avkrefte om han snakket med næringsminister Trond Giske (Ap) om saken fredag kveld. Stoltenberg vil heller ikke kommentere Giskes uttalelser om at utsalget av TV 2 er som å selge arvesølvet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.