*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg advarer mot frislepp av krafteksport

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vender tommelen ned for fri utveksling av kraft med Europa.

Statsministeren støtter Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i at økt eksport av kraft til Europa vil være både lønnsomt og fornuftig, men advarer mot ubegrenset utveksling av strøm med kontinentet. At Norge kan være Europas grønne batteri er ikke en ny tanke, framholdt Stoltenberg, men la til at alt skal gjøre med måte.

- Jeg advarer mot de nyfrelstes tro på et frislepp av krafteksport. Det kan svekke norsk kraftbalanser og føre til høyere priser, både for forbrukerne og den kraftintensive industrien, sa Stoltenberg da han onsdag formiddag talte til NHOs årskonferanse som arrangeres i Operaen i Oslo.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund har tatt til orde for stor utbygging av overføringskapasitet til Europa, slik at et stort, ventet kraftoverskudd kan skape store inntekter når fornybarutbyggingen tar fart.

- Vi vil sannsynligvis få kraftoverskudd i Norge i normalår. Vi er i gang med å bygge en fjerde kabel til Danmark, samtidig som vi bygger kabler til både Tyskland og England, sa Stoltenberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.