Stoltenberg: Ap vil søke brede allianser

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet er forberedt på fire år i opposisjon og ønsker brede allianser med flere partier, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

I sin tale til landsstyret i Arbeiderpartiet tirsdag sa Stoltenberg at Arbeiderpartiet vil fortsette samarbeidet med Senterpartiet og SV, men poengterte at det ikke er aktuelt å forhandle seg fram til enighet i alle saker.

- Det kommer til å bli tydeligere at vi er tre forskjellige partier. Slik er det i opposisjon, sa Stoltenberg, som tonet ned bildet av kaos på borgerlig side som han tegnet så tydelig i valgkampen.

- Vi er forberedt på å bli i opposisjon i fire år, at de borgerlige vil finne sammen i hele perioden. Det er det mest sannsynlige, sa den avtroppende statsministeren.

Han la til at Ap vil søke brede allianser på Stortinget og viste blant annet til privatskoleforliket med KrF og eldreforliket der også Venstre var med. Stoltenberg kom selv inn på spørsmålet han er stilt mange ganger: Hvilket regjeringsalternativ går Ap til valg på i 2017?

- Vi har gode erfaringer med samarbeid med SV og Senterpartiet. Men samtidig er vår historie først og fremst at vi har regjert alene. Nå skal vi ta en ting om gangen. Det er landsmøtet som til slutt skal ta stilling til dette. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.