*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg åpen for nye pensjonsforhandlinger

Oslo (NTB): LO ber nye om forhandlinger om pensjon for offentlig ansatte. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avventer et felles utspill fra fagbevegelsen, men sier han er åpen for nye samtaler.

Til NRK sier leder Tone Rønoldtangen i LO Stat at ordningen som ble framforhandlet med staten i 2009, er dårligere for arbeidstakere som nå er under 55 år, enn den regjeringen foreslo i forhandlingene.

- Den bruttoløsningen som var bra for de eldre kullene, er ikke bra for de yngre. Vi ønsker å sette oss ned sammen med regjeringen og finne en god løsning for de født i 1959 eller senere, sier Rønoldtangen.

Garantipensjonen på 66 prosent av lønna for offentlig ansatte kan ifølge NRKs beregninger i praksis utgjøre i overkant av 50 prosent. Ifølge kanalen vil ingen som er født etter 1958 være sikret 66 prosent gjennom bruttoordningen.

Også YS og Akademikerne mener bruttogarantien er dårlig for mange, mens synet mangler tilslutning fra Unio.

Statsministeren minner om at ingen av organisasjonene var villige til å gå inn på den modellen som regjeringen tilbød i 2009 og står fast på at dette var en bedre løsning både for de ansatte og for samfunnet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.