RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg ber alle statsråder sjekke sitt bo

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier Stortinget skal få svar på alle spørsmål i kjølvannet av Audun Lysbakkens avgang som barne- og likestillingsminister.

- Samtlige statsråder vil selvsagt svare på alle spørsmål Stortinget ønsker svar på. Det er Stortinget som avgjør hvordan Stortinget vil utføre sin kontrollfunksjon i forhold til regjeringens arbeid, sier Stoltenberg til NTB.

- Fra regjeringens side er vi hele tiden opptatt av å ha best mulig økonomiforvaltning og etterleve de lover og regler som gjelder, fortsetter han.

Statsministerens kontor har bedt alle departementer gjennomgå sine rutiner som følge av Lysbakken-saken.

- Da jeg ble informert av Audun Lysbakken om at det kan ha foregått regelbrudd i flere saker og over flere år i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, tok jeg opp betydningen av gode rutiner og det å følge gjeldende lover og regelverk med samtlige statsråder. Mitt kontor tok samtidig dette opp med alle departementer på embetsnivå, sier Stoltenberg.

Han understreker at det ikke foreligger informasjon om mulige lovbrudd i andre departementer, men legger til at Riksrevisjonen fra tid til annen påpeker regelbrudd gjennom sin årlige revisjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere