RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg ber Hellas unngå forsvarskutt

Sist oppdatert:
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fremhever Hellas' rolle i den militære alliansen og ber kriserammede grekere la være å kutte i forsvarsbudsjettene.

På spørsmål om Hellas kan bli i forsvarsalliansen dersom landet forlater eurosonen, sa Stoltenberg følgende til den tyske TV-kanalen ZDF tirsdag:

– Den greske regjeringen har alltid understreket at den ønsker å forbli et pålitelig medlem av NATO.

LES OGSÅ: Nytt EU-nei til Hellas

Under et besøk i Tyskland tirsdag sa NATO-sjefen videre at han forventer at Hellas fortsetter å bruke 2 prosent av brutto nasjonalprodukt på forsvaret. Ingen greske regjeringsmedlemmer har knyttet Hellas' gjeldskrise opp mot NATO-medlemskapet, påpeker han videre.

– Et sterkt og samlet Europa er selvfølgelig bra for Hellas, det er bra for EU, men det er også bra for alle oss og for NATO-alliansen, sa Stoltenberg ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

LES OGSÅ: Hellas bryter låneforpliktelsene - da skjer følgende

Stoltenberg snakket om Hellas etter et møte med Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier og finansminister Wolfgang Schäuble, da de tirsdag markerte at det er 60 år siden landet ble med i NATO.

– Den dagen i 1955 markerte en slutt, men også en begynnelse, sa Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere