RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg besøker Vestlandet på nyåret

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg tar sikte på å besøke de uværsherjede områdene på Vestlandet rett etter nyttår. Han berømmer dem som har stått på for å begrense skadene under og etter stormen.

Jens Stoltenberg møtte torsdag justisminister Grete Faremo, samt representanter for berørte departementer og fagetater, som orienterte ham om situasjonen for dem som er rammet av det kraftige uværet på Vestlandet i løpet av julen.

- Jeg vil berømme alle som har stått på de siste dagene for å begrense og reparere skadene etter stormen på Vestlandet. Det gjør sterkt inntrykk at så mange er rammet av de sterke naturkreftene, sier Stoltenberg i en pressemelding.

Statsministeren tar sikte på å reise til de uværsrammede områdene på Vestlandet rett over nyttår. Der vil han drøfte arbeidet med å bedre beredskapen med berørte etater og lokale myndigheter.

- Ifølge FNs klimapanel vil klimaendringene føre til hyppigere og mer intenst ekstremvær. Vi må derfor være forberedt på at ekstremværet blir kraftigere og inntrer oftere, sier statsministeren.

Regjeringen vil nå følge opp med en utredning om hvordan klimaendringene vil påvirke Norge gjennom en stortingsmelding om klimatilpasning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere