MADRID (Nettavisen): Nato-sjefen har møtt toppledere fra hele alliansen, og har snakket de siste dagene mye om hvordan Nato skal ruste opp sine militære styrker for å møte truslene fra Russland. Han har også snakket om hvordan Nato skal forholde seg til et stadig mektigere Kina. Dette og mye mer vil Stoltenberg forteller om i en avslutnings-seanse.

Hør hva Stoltenberg hadde å si her:

Norden

Det var en entusiastisk Stoltenberg som møtte pressen.

– Det er et møte som er historisk fordi vi tar beslutninger som er store for NATO. Bare det at Finland og Sverige er med gjør dette særlig viktig.

Stoltenberg ga uttrykk for at det var en lettelse å være ferdig med arbeidet, og poengterte at det var eneste fremgangsmåten:

– Hardt arbeid over lang tid ga oss en løsning på dette, sier Stoltenberg.

Presseseansen foregikk på svensk, dansk og norsk. Og det var et klart fokus på nordområdene.

– Hensikter er jo ikke å utkjempe en krig, men å bevare fred og avskrekke. Vi skal forsvare hver kvadratcentimeter av NATO-territoriet, det inkluderer selvfølgelig Finland.

Kina som utfordrer

Også trusselen fra Kina var et tema på pressekonferansen. Selv om han ikke

– De utvikler atomvåpen som når hele NATO-territoriet, også i Europa. De er en del av utviklinger som NATO følger med på og tar del i. De truer også land i nærområdet sitt. Noe jeg selv fikk erfare som statsminister i Norge da vi delte ut fredsprisen til en regimemotstander, sa Stoltenberg.