*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg får nye spørsmål om 22.-juli

Oslo (NTB): Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sender fredag spørsmål til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og tre statsråder for å få svar på hvem som hadde ansvar for det som gikk galt 22. juli i fjor.

12.10.12 10:00

Foruten Stoltenberg, må justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap), fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) svare for seg. Spørsmålene er ikke lagt fram, men Aftenposten har fått tilgang til noen av dem.

Ett handler om hvorfor Grubbegata ikke ble stengt tidligere, og om Stoltenberg tok initiativ om stenging overfor Fornyings- og administrasjondepartementet.

Et annet spørsmål til Stoltenberg er hvem som hadde ansvar for at sentrale og sikringsverdige bygninger i Oslo ikke ble sikret på et tidlig tidspunkt.

Faremo vil blant annet bli spurt om hva hun har gjort for å sikre tilstrekkelige løsninger i påvente av at nødnettet skal etableres i hele landet. Hun blir også spurt om hvorfor Politidirektoratet ikke besluttet å benytte helikopter før etter at Anders Behring Breivik var blitt pågrepet.

Aasrud har tidligere sagt at hun ikke visste at hun hadde ansvar for å stenge Grubbegata. Hun må nå forklare seg ytterligere om dette temaet. Hun må dessuten svare på hvorfor hun i 2010 ikke ble forelagt Politidirektoratets bekymringsrapport om sikkerhetstiltak i regjeringskvartalet, og hun må svare på om hvordan Norge var rustet for et angrep nummer to 22. juli i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.