Stoltenberg får pris for rusarbeid

PRIS: Thorvald Stoltenberg har fått pris for sitt engasjement for rusavhengige.

PRIS: Thorvald Stoltenberg har fått pris for sitt engasjement for rusavhengige. Foto: Ole Morten Melgård (Scanpix)

- Prisvinneren er pårørende og har i bok og i offentlig opptredener beskrevet hva det vil si å være pårørende, står det blant annet i begrunnelsen.

Thorvald Stoltenberg tildeles pris for sitt engasjement for rusavhengige. Det er tredje gang Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid deles ut.

«Årets prisvinner har lang politisk fartstid, men ikke spesielt innenfor helse- og sosialpolitikk. Prisvinneren er pårørende og har i bok og i offentlig opptredener beskrevet hva det vil si å være pårørende. Prisvinneren er en mann som sier ting sånn som det er, han er alltid åpen, ærlig og nær i sine uttalelser. Prisvinneren vet at folk er folk», heter det i begrunnelsen fra Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon.

Stoltenberg har ledet det regjeringsnedsatte Stoltenbergutvalget, som i 2010 leverte en rapport som fremmet 22 forslag for å forbedre ruspolitikken. Han har også arbeidet for å endre og øke fokuset på ruspolitikk gjennom mange år.

PÅRØRENDE: Thorvald sammen med datteren Ninni som i mange år slet med rusavhengighet. Foto: Erlend Aas

Det er tredje gang Fagrådet deler ut prisen for godt ruspolitisk arbeid. Stoltenberg får overrakt prisen fredag i forbindelse med Fagrådets nasjonale ruspolitiske seminar.

Bakgrunnen for prisen er å øke oppmerksomheten om ruspolitikk og personer som har satt ruspolitikk på dagsordenen i det offentlige ordskiftet.

Tidligere prisvinnere er tidligere stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) og statsminister Erna Solberg (H)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag