RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PRIS: Thorvald Stoltenberg har fått pris for sitt engasjement for rusavhengige.
PRIS: Thorvald Stoltenberg har fått pris for sitt engasjement for rusavhengige. Foto: Ole Morten Melgård (Scanpix)

Stoltenberg får pris for rusarbeid

- Prisvinneren er pårørende og har i bok og i offentlig opptredener beskrevet hva det vil si å være pårørende, står det blant annet i begrunnelsen.

Thorvald Stoltenberg tildeles pris for sitt engasjement for rusavhengige. Det er tredje gang Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid deles ut.

«Årets prisvinner har lang politisk fartstid, men ikke spesielt innenfor helse- og sosialpolitikk. Prisvinneren er pårørende og har i bok og i offentlig opptredener beskrevet hva det vil si å være pårørende. Prisvinneren er en mann som sier ting sånn som det er, han er alltid åpen, ærlig og nær i sine uttalelser. Prisvinneren vet at folk er folk», heter det i begrunnelsen fra Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon.

Stoltenberg har ledet det regjeringsnedsatte Stoltenbergutvalget, som i 2010 leverte en rapport som fremmet 22 forslag for å forbedre ruspolitikken. Han har også arbeidet for å endre og øke fokuset på ruspolitikk gjennom mange år.

PÅRØRENDE: Thorvald sammen med datteren Ninni som i mange år slet med rusavhengighet.

Det er tredje gang Fagrådet deler ut prisen for godt ruspolitisk arbeid. Stoltenberg får overrakt prisen fredag i forbindelse med Fagrådets nasjonale ruspolitiske seminar.

Bakgrunnen for prisen er å øke oppmerksomheten om ruspolitikk og personer som har satt ruspolitikk på dagsordenen i det offentlige ordskiftet.

Tidligere prisvinnere er tidligere stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) og statsminister Erna Solberg (H)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere