RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg får unngjelde i bok fra Ap-veteran

Oslo (NTB): Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre får hard medfart i boken som tidligere Ap-statsråd Grete Knudsen har skrevet om sitt liv i politikken.

- Jens har etter mitt skjønn en fremmed måte å tilnærme seg politikk på. Han snakker bare om prosjekter, skriver Knudsen i «Basketak».

Hun slår fast at partiorganisasjonen ikke har en viktig plass i Stoltenbergs hjerte og beskriver ham som konfliktsky og unnvikende.

- Han er en hyggelig og dyktig person. Men når statsråder ønsker en samtale om vanskelige saker, er det ikke like lett å få kontakt. Han kan være flakkende i blikket. Jeg hadde ofte en følelse av at jeg heftet ham, skriver Knudsen som var innvalgt på Stortinget fra 1981 til 2001 og statsråd i tre Ap-regjeringer.

Knudsen beskriver Ap-statsrådene i dagens rødgrønne regjering som gjennomgående konservative og levner helseminister Jonas Gahr Støre liten ære.

- Hva vil Jonas Gahr Støre? Hva vil han med Norge? skriver Knudsen, som også slår fast at «den raske omvendelsen fra høyremann til arbeiderpartipolitiker var forbløffende lett». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere