*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg forsvarer partistøtte

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier han er blitt en sterkere tilhenger av samarbeidet med fagbevegelsen gjennom de siste årene.

27.02.13 12:21

Fellesforbundet skal onsdag fordele 2 millioner kroner i partistøtte til bruk i valgkampen. Innstillingen fra forbundsstyret til representantskapet er å bevilge 1,6 millioner kroner til Arbeiderpartiet, 240.000 kroner til SV og 140.000 kroner til Senterpartiet.

Stoltenberg innledet til forbundsstyrets møte onsdag med å skryte uhemmet av Fellesforbundet og av det faglig-politiske samarbeidet.

- Vi samarbeider fordi vi deler noen verdier om rettferdighet og fellesskap. Og fordi vi vet at vi får til mer sammen enn hver for oss. Det har vært viktig for fagbevegelsen å få politisk innflytelse, og viktig for oss fordi det gir identitet og lytteposter, sa Stoltenberg til forsamlingen.

Han viste også til situasjonen i Europa, der fagbevegelsen ifølge ham er flinke til å demonstrere utenfor parlamentet, men hvor innflytelsen inne i parlamentet er lav.

Han mener også at protestene fra høyresiden er et bevis på viktigheten av samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og fagbevegelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.