RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Stoltenberg forsvarer Støre

Sist oppdatert:
Mener det er åpenbare forskjeller på Lysbakken-saken og kritikken mot Gahr Støre (Ap).

- Den store forskjellen er her er jo at Jonas Gahr Støre vurderte sin egen habilitet, og han kom til at han ikke var inhabil. Når det gjelder Audun Lysbakken, var det hans egen vurdering at han var klart inhabil i spørsmål om Reform, sier Stoltenberg til TV2.

Audun Lysbakken (SV) gikk av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister etter å ha erkjent at han på grunnlag av et personlig vennskap burde ha erklært seg inhabil i forbindelse med millionbevilgningen til Reform, et ressurssenter for menn.

Lysbakken var nær venn av prosjektleder Gjermund Skaar i Reform da han bevilget penger til ressurssenteret.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener på sin side at han ikke var inhabil da departementet hans overførte seks millioner kroner til en stiftelse ledet av barndomsvennen Felix Tschudi.

Statsminister slår nå fast at han har full tillit til utenriksminister og partikollega Støre. Han ser derfor ikke noe behov for at støre skal foreta en ekstern habilitetsvurdering i etterkant, slik enkelte har krevd.

- Jonas Gahr Støre har sagt at han skal gi grundige og ordentlige svar til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Det er den måten denne typen spørsmål håndteres på, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere