RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg frykter langvarig ungdomsledighet i Europa

Foto: Aas, Erlend (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi ser rekordnivåer i arbeidsledighet, og det er grunn til å frykte at mange vil forbli utenfor arbeidsmarkedet, sier Stoltenberg.

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) håper Norges erfaringer fra finanskrisen kan være til inspirasjon og læring for hardt rammede land i Europa.Stoltenberg tror ikke land kan kopiere hverandre og understreker at søreuropeiske land ikke kan gjenta Norges oppskrift for å komme ut av uføret.

- Men jeg tror at man kan lære av hverandre og inspirere hverandre. Det som har vært viktig for Norge, kan også ha interesse for andre land, sier Stoltenberg.

Han frykter at arbeidsledighetskrisen i mange europeiske land kan bli langvarig. Et særlig risikomoment er at unge havner i sosial nød, at de faller ut av både arbeid og utdanning og vil ikke klare å komme tilbake selv når økonomien kommer i bedring.

- Vi ser rekordnivåer i arbeidsledighet, og det er grunn til å frykte at mange vil forbli utenfor arbeidsmarkedet. Vi risikerer at det blir varige sår i økonomien, sier Stoltenberg.

Mandag åpnet den fire dager lange internasjonale konferansen i regi av FNs særorganisasjon for arbeidslivet, ILO, i Oslo. Representanter fra 51 medlemsland i Europa og Sentral-Asia er samlet for å diskutere den økonomiske og sosiale krisen i kjølvannet av finanskrisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere