Gå til sidens hovedinnhold

Stoltenberg gratulerer Cameron

Ser fram til et nært samarbeid.

Tirsdag kveld ble det klart at lederen for det konservative partiet i Storbritannia, David Cameron, er landets nye statsminister.

- Ser fram til å samarbeide nært
Norges statsminister Jens Stoltenberg er blant gratulantene.

- Jeg gratulerer David Cameron som ny britisk statsminister, sier statsminister Jens Stoltenberg i en pressemelding tirsdag kveld.

- Storbritannia er en av Norges viktigste samarbeidspartnere, og jeg ser fram til å samarbeide nært med den nye britiske statsministeren, sier Stoltenberg.

Danner koalisjonsregjering
Kort tid etter at dronningen ba David Cameron om å styre landet, sa han at han ville danne en full koalisjonsregjering med Liberaldemokratene. Dette blir Storbritannias første koalisjonsregjering siden Andre verdenskrig.

- Jeg vil lage et samfunn der vi ikke bare spør «hva er mine rettigheter», men også «hva er mine plikter», sa Storbritannias nye statsminister David Cameron utenfor Downing Street 10 tirsdag kveld.

- Nasjonens beste dager ligger foran oss, sa Cameron i en tale der han understrekte at Storbritannia har store utfordringer foran seg. Blant annet et stort budsjettunderskudd, og et foreldet valgsystem.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?