RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg gratulerer Obama med gjenvalg

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) gratulerer Barack Obama med valgseieren og sier han ser fram til å samarbeide med presidenten i fire nye år.

- Jeg gratulerer Barack Obama med gjenvalg. Norge har samarbeidet svært godt med ham i fire år og jeg ser fram til å samarbeide med ham i fire nye år, sier Stoltenberg.

Den norske statsministeren peker på at Norge har veldig gode tosidige forbindelser med USA og at det ikke er noen problemer i de tosidige forholdene.

- I tillegg har USA og Norge under Barack Obama samarbeidet veldig godt på veldig mange internasjonale områder, blant annet i synet på FN, i arbeidet med klima og ikke minst i forhold til de økonomiske problemene i verdensøkonomien, sier Stoltenberg.

Stoltenberg understreker at Norge og landets regjering ville samarbeidet godt med USA, også dersom Mitt Romney hadde vunnet presidentvalget.

- Vi hadde samarbeidet veldig godt også med Mitt Romney fordi USA er vår fremste allierte, og et land vi har tette forbindelser med uavhengig av hvem som er president, sier Stoltenberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere