Stoltenberg gratulerer

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg håper det gode samarbeidet med Kina vil fortsette.

08.10.10 14:00

- Jeg vil gratulere Liu Xiaobo som har vunnet Nobels Fredspris 2010 for sitt engasjement for demokrati og menneskerettigheter, sier statsminister Jens Stoltenberg ifølge en pressemelding.

Statsministeren er på høstferie, men sendte ut sin kommentar kort tid etter Thorbjørn Jaglands kunngjøring.

Les hele Thorbjørn Jaglands kunngjøring her

- Nobelkomiteen retter med denne prisen søkelyset på situasjonen for menneskerettighetene i Kina og fremhever sammenhengen mellom utvikling, demokrati og universelle menneskerettigheter. Liu Xiaobo får prisen for sitt forsvar av ytringsfrihet og demokrati på en måte som fortjener oppmerksomhet og respekt, sier statsministeren.

- Kina har hatt en sterk økonomisk og sosial fremgang de siste tiårene. Levestandarden har vokst i takt med denne utviklingen og befolkningen har fått økt individuell frihet. Samtidig gjenstår utfordringer når det gjelder situasjonen for flere universelle menneskerettigheter, sier statsministeren videre.

- Norge har et godt og omfattende samarbeid med Kina. Våre forbindelser er langvarige og dekker alle områder som knytter våre to land sammen. Drøftelser om menneskerettigheter er en del av dette forholdet, sier Stoltenberg.

Han peker på at Norge har tatt opp Liu Xiaobos sak med kinesiske myndigheter ved flere anledninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Jens Stoltenberg,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag