Gå til sidens hovedinnhold

Stoltenberg: - Har fått et nært forhold til kongen

Oslo (NTB): Avtroppende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ønsket ikke å gå nærmere inn på den politiske hverdagen i opposisjon etter at regjeringen Stoltenberg hadde sitt siste statsråd på Slottet onsdag.

Men Stoltenberg hadde ikke noe imot å fortelle at han gjennom sine åtte år som regjeringssjef hadde fått et nært forhold til Kong Harald.

- Jeg har fått et nært forhold til kongen siden vi har jobbet så lenge sammen. Det er en fin skikk i Norge med statsråd der kongen deltar som statsoverhode. Vi har utviklet et tillitsforhold og en nærhet som jeg har satt veldig stor pris på, sa Stoltenberg.

Da den avtroppende regjeringen kom ut på slottsplassen og fikk sine obligatoriske blomster, åpnet Stoltenberg med å beskrive hvordan det siste statsrådet var blitt gjennomført.

- Vi fattet to beslutninger i dag. Den ene beslutningen var at den sittende regjeringen fikk innvilget sin søknad om avskjed, og den andre beslutningen var at en ny regjering ble utnevnt. Åtte års arbeid er dermed avsluttet og jeg vil takke for tilliten som vi har blitt vist. Jeg vil også takke statsrådene for det arbeidet som er blitt gjort, sa Stoltenberg.

Stoltenberg ville ikke si så mye om hvordan den politiske hverdagen vil bli i opposisjon, men beskrev seg selv som en saklig, konstruktiv og ryddig opposisjonsleder. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping