RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg krever svar om oljepenger

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Jens Stoltenberg mener Høyre og Fremskrittspartiet må forklare hvordan en blå regjerings politikk vil bli når det gjelder bruk av oljepenger, klima og skattenivået.

- Det er synd for norsk økonomi at Høyre ikke kan være tydelige på at handlingsregelen vil ligge til grunn for en ny regjering, sier statsministeren (Ap) til Aftenposten.

- Jeg opplever at Høyre er uklare på dette, og skaper usikkerhet om grunnmuren i norsk økonomi. Høyre sier selv de støtter handlingsregelen, men det holder ikke så lenge Frp ikke er enige, sier statsminister Stoltenberg.

- Ingen forlanger at de skal legge fram en full regjeringsplattform med alle punkter avklart, men det er rimelig å forvente at de sier hva de mener om de viktigste sakene der de er uenige. Det må skje før valget, slik at velgerne vet hva de har å forholde seg til, sier Stoltenberg.

Stoltenberg mener også velgere fortjener avklaring på klimapolitikken og skattenivået til en eventuell Høyre-Frp-regjering. På alle tre områdene er det sprik mellom de to partiene, skriver Aftenposten.

Før valget i 2005 avklarte partiene i den rødgrønne regjeringen hva som ville være en ny regjerings politikk når det gjaldt EØS, NATO og skatt.

Høyre og Frp vil ta avklaringene etter valget. Erna Solberg vil ikke gi noen avklaringer om skattenivå.

- Skattelettelser må være tilpasset den økonomiske situasjonen. Vi vil ikke gå i den rødgrønne fellen om å låse oss til et skattenivå, Det har ført til at skattelettelser for bønder har gitt avgiftsøkninger for folk flest. Skattekutt et ikke et mål i seg selv, men et virkemiddel for en sunn og vekstkraftig økonomi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere