RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg møtte Suu Kyi

Yangon (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg åpnet søndag Norges første ambassadekontor i Myanmar. Han hadde også samtaler med fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Myanmars behov for bistand og investeringer var blant temaene som Stoltenberg drøftet med opposisjonsleder Suu Kyi, som i mange år har vært landets fremste demokratiforkjemper.

Hun skal imidlertid ha vært noe nølende da NRK stilte henne spørsmål om konflikten nordvest i landet, som har ført til en rekke hatangrep mot rohingya-folket, en muslimsk minoritet som ikke har rett til statsborgerskap i Myanmar.

Ifølge Suu Kyi må det utredes om rohingyaene skal ha statsborgerskap eller ikke, men hun understreker at det viktigste er at de skal ha det trygt, ifølge NRK-korrespondent Anders Magnus.

Stoltenberg åpnet ambassadekontoret i Yangon samtidig med at Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt åpnet et tilsvarende dansk kontor.

- Sørøst-Asias største land, som har vært lukket i så mange år, er nå i ferd med å åpne seg for omverdenen. Samarbeidet mellom Norge og Myanmar øker raskt. Jeg er derfor glad for at vi nå åpner fast diplomatisk tilstedeværelse i Yangon, sier Stoltenberg i en pressemelding. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere