RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg oppga ikke sølvgave fra India

FÅR KRITIKK: Flere av Nettavisens lesere sparer ikke på kritikken mot Jens Stoltenberg.
FÅR KRITIKK: Flere av Nettavisens lesere sparer ikke på kritikken mot Jens Stoltenberg. Foto: BRENDAN MCDERMID (Reuters)
Sist oppdatert:
Kaffeserviset i sølv ble ført opp i selvangivelsen, men ikke i Stortingets register.

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fikk i 2001 et kaffeservise i sølv i gave fra den indiske statsministeren. Gaven ble ikke oppgitt til Stortingets register.

Serviset besto av en kaffekanne, et fat, og fløte- og sukkerskåler, alle i sølv. Gaven ble overrakt da Stoltenberg var på offisielt besøk i India i april 2001, skriver Dagens Næringsliv.

Gaven ble oppført i Stoltenbergs selvangivelse for 2001, men den ble aldri ført opp i Stortingets register. Stoltenberg oppga at han hadde fått tepper fra India og Aserbajdsjan, men ikke kaffeserviset i sølv.

- Det er ikke i mitt eie lenger, og jeg husker ikke. Jeg ber om at dere tar kontakt med Statsministerens kontor (SMK) for å få svar. Det er lenge siden, sier Stoltenberg til avisen.

Statsministerens kontor opplyser til NTB at Stoltenberg leverte kaffeserviset i sølv til kontoret i 2002.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik har ifølge Aftenposten beholdt 54 av de flere hundre gavene han fikk som statsminister. Han har ingen planer om levere disse tilbake.

- Det ser jeg ingen grunn til å gjøre, så lenge de ligger under grensen for registreringsplikt, den samme grensen som Stoltenberg-regjeringen nå praktiserer for tilbakelevering, sier Bondevik.

Blant gavene han har beholdt, er en siselert dolk fra Aserbajdsjans parlamentspresident, et sølvfat fra presidenten i Chiles senat, en gullbelagt vase fra Egypts statsminister og en sigareske med fem klokker fra Italias statsminister.

Ifølge Bondevik er alle disse gavene verdt under 2.000 kroner, som er grensen for når gaver skal registreres. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere