Gå til sidens hovedinnhold

Stoltenberg prøvde seg som drosjesjåfør

Oslo (NTB): I håp om å overbevise flere velgere har statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forsøkt seg som taxisjåfør i Oslo.

«Drosjen» var utstyrt med skjulte kameraer, og opptakene brukes i en ny valgkampvideo lagt ut på Arbeiderpartiets Youtube-konto.

Ferden gjennom hovedstadens gater fant sted en ettermiddag i juni. Noen av passasjerene ble plukket opp tilfeldig, mens andre hadde fått beskjed om å møte opp uten å vite at de skulle på kjøretur med landets statsminister.

Stoltenberg var utstyrt med uniform, solbriller og ID-bevis fra selskapet Oslo Taxi. Han ble etter hvert avslørt av passasjerene, og flere av samtalene dreide seg inn på politikk.

- Det er viktig for meg å høre hva folk egentlig mener. Og er det ett sted folk virkelig sier hva de mener om det meste, så er det i taxien, sier Stoltenberg til VG.

Statsministerens kjøring skal ha båret preg av at det ikke er ofte han selv sitter bak rattet. Ved en anledning forsøkte han å kløtsje i bilen, som hadde automatgir, og resultatet ble en bråbrems. (©NTB)

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser