*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg: PSTs vurderinger «ganske uklare»

Oslo (NTB-Einar Olsen): Trusselvurderingene fra PST fremsto for Jens Stoltenberg som «ganske uklare,» forklarte han til 22. juli-kommisjonen. Han redegjorde også grundig om arbeidet med å få stengt Grubbegata.

14.08.12 20:57

Ifølge intervjureferatet som ble lagt ut på regjeringens hjemmesider tirsdag, viser statsministeren til ordbruken i vurderingene. Det brukes uttrykk som «fare for», «vanskelig å si», «et uklart bilde», «kan ikke utelukke». Stoltenberg sier han har forståelse for at vurderingene er formulert på denne måten, ettersom virkeligheten er komplisert.

- Men da blir også oppfølgingen vanskelig, hva som må til for å møte trusselen på en adekvat måte, sier statsministeren.

Uansett mente statsministeren det var en politifaglig vurdering å bestemme hvilke gater som måtte stenges, og at han ikke hadde kompetanse til å overprøve slike vurderinger.

Dessuten tilføyde Stoltenberg at da han i 2005 ble informert om sikkerhetsprosjektet for regjeringskvartalet, var ideen i politiets vurderinger at det ville komme et varsel som gjorde at man kunne høyne beredskapen ved økt trusselnivå. Med det kunne man stenge gatene rundt regjeringskvartalet midlertidig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.