Stoltenberg råder Øygard til å gå av

Oslo (NTB): Overgrepstiltalte Rune Øygard nekter å trekke seg fra vervet som ordfører i Vågå, men statsministeren ber ham gå: - Vårt råd er at han trekker seg, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

15.10.12 12:28

Statsminister Jens Stoltenberg sa på Politisk kvarter på NRK mandag morgen at han ikke har tatt stilling til om Øygard er skyldig i det han er tiltalt for.

- Men vi mener at det som er kommet fram, og som ikke er bestridt, er av en sånn karakter at det er uforenlig med den tilliten en ordfører bør ha, sier Jens Stoltenberg.

Ifølge kommuneloven kan ikke en sittende ordfører sparkes midt i en periode, og statsministeren erkjenner at det er en utfordring

- Dette er for oss ikke et spørsmål om paragrafer og juss, det er det andre som skal ta stilling til, men om tillit, sier Stoltenberg.

- Det som kom opp på fredag førte til at ledelsen i Arbeiderpartiet mente det var riktig å ha en oppfatning om spørsmålet om tillit. Derfor kom vi med dette rådet, utdyper statsministeren i en kommentar til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.