*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg rekrutterte fremtidseksperter på Twitter

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) brukte Twitter da han fant ekspertene som skal hjelpe ham og åtte andre statsministre med å klekke ut ideer for framtidas jobbpolitikk.

Hvordan få flere eldre til å jobbe lenger, og hvordan få flere kvinnelige sjefer og flere kvinnelige gründere? Disse spørsmålene skal Stoltenberg og statsministrene fra de andre nordiske landene, Baltikum og Storbritannia gyve løs på under et annerledes seminar som holdes i Stockholm onsdag og torsdag.

Med seg har de ni statsministrene hver sin delegasjon med folk som har personlig og praktisk innsikt i problemstillingene. I åpne gruppediskusjoner skal utfordringene i arbeidslivet drøftes mens statsministrene holder seg lyttende i bakgrunnen.

- Det er som et idéverksted, sier Stoltenberg.

- Av alle seminarer jeg har vært med på, var dette noe av det mest vellykkede og samtidig mest kaotiske. Det er verdt å merke seg at samtlige av fjorårets inviterte statsministre også stiller i år, sa Stoltenberg da han møtte sine håndplukkede diskusjonspartnere før avreise til Stockholm. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.