RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg: Separatistene har rykket fram

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg snakker med pressen idet han er på vei inn til sikkerhetskonferansen i München
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg snakker med pressen idet han er på vei inn til sikkerhetskonferansen i München Foto: Michaela Rehle (Reuters)
De prorussiske separatistene har rykket fremover og passert den opprinnelige frontlinjen i Øst-Ukraina, sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

– Det vi vet, er at separatistene har beveget seg godt forbi den opprinnelige frontlinjen, sier Stoltenberg til pressen på den internasjonale sikkerhetskonferansen i München.

– De har også fått betydelig større forsyninger av våpen i løpet av de siste ukene, og dette har gjort dem i stand til å utføre nye angrep. Vi har sett tiltakende kamper langs hele den opprinnelige frontlinjen, fremholder Stoltenberg om utviklingen øst i Ukraina siden fredsplanen i Minsk ble undertegnet i september.

NATO har gjentatte ganger anklaget Russland for å bistå separatistene med både våpen og personell. Krisen i Øst-Ukraina har krevd rundt 5.400 liv, og kampene har hardnet betydelig den siste tiden.

– Det understreker hvor viktig det er å støtte innsatsen og initiativet som nå er tatt for å få til en politisk løsning på konflikten, og derfor støtter jeg helhjertet opp om initiativet som Angela Merkel og François Hollande tar, sier han om forhandlingsforsøk fra den tyske og den franske lederen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere