RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg sier nei til 22. juli-kommisjonen

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kommisjonen ønsket fritak fra offentlighetsloven.

Statsminister Jens Stoltenberg sier til NTB at 22. juli-kommisjonens ønske om en særlov for å begrense innsyn, er parkert.

Les også: Vil holde 22. juli-gransking hemmelig

Det var i forrige uke at det ble kjent at 22. juli-kommisjonen har bedt om unntak fra offentlighetsloven for å beskytte dem som vil gi informasjon til deres rapport.

- 22. juli-kommisjonen sendte 17. oktober brev til Justisdepartementet og ba departementet fremme forslag for Stortinget om en egen lov som regulerer enkelte sider av offentlighetens innsyn i kommisjonens dokumenter, skrev kommisjonen i en pressemelding.

De viste til at en vesentlig del av opplysningene de vil motta, vil være taushetsbelagt.

- Kommisjonens gjennomgang av lovgivningen viser at en vesentlig del av de opplysninger og dokumenter kommisjonen vil forvente å motta og utarbeide, vil være taushetsbelagt eller ellers unntatt fra innsyn. På den annen side viser gjennomgangen at en rekke dokumenter, særlig innspill fra privatpersoner og bedrifter, ikke vil kunne unntas fra innsyn, sto det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere