Gå til sidens hovedinnhold

Stoltenberg som drosjesjåfør

Jens Stoltenberg (Ap) har forsøkt seg som drosjesjåfør i Oslo for å overbevise flere velgere.

OSLO: «Drosjen» var utstyrt med skjulte kameraer, og opptakene brukes i en ny valgkampvideo lagt ut på Arbeiderpartiets Youtube-konto.

Ferden gjennom hovedstadens gater fant sted en ettermiddag i juni. Noen av passasjerene ble plukket opp tilfeldig, mens andre hadde fått beskjed om å møte opp uten å vite at de skulle på kjøretur med landets statsminister.

Les også: Fant tonen med Stoltenberg

Politisk prat

Stoltenberg var utstyrt med uniform, solbriller og ID-bevis fra selskapet Oslo Taxi. Han ble etter hvert avslørt av passasjerene, og flere av samtalene dreide seg inn på politikk.

- Det er viktig for meg å høre hva folk egentlig mener. Og er det ett sted folk virkelig sier hva de mener om det meste, så er det i taxien, sier Stoltenberg til VG.

Statsministerens kjøring skal ha båret preg av at det ikke er ofte han selv sitter bak rattet. Ved en anledning forsøkte han å kløtsje i bilen, som hadde automatgir, og resultatet ble en bråbrems.

Les også: Det er ikke enkelt å portrettere Norges statsminister

Fin erfaring

Drosjestuntet ble planlagt i samarbeid med reklamebyrået Try, som eies av Stoltenbergs venn Kjetil Try. Passasjerene i videoen har godkjent klippene i etterkant.

Stoltenberg innrømmer at han var usikker da ideen først ble lansert, men sier timene som sjåfør var en fin erfaring, og at han nesten syntes det var synd da opptakene var over.

Se Stoltenberg prøve seg som drosjesjåfør her:

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren