*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg: Tar ansvar ved å handle, ikke gå av

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg avviser at han har vært naiv i sikkerhetsspørsmål i forkant av 22. juli. Han mener han best kan ta ansvar videre ved å lære og iverksette nødvendige tiltak videre.

- Jeg har det øverste ansvar for beredskapen i landet vårt. Det er en grunnleggende oppgave for en statsminister å sørge for at innbyggerne kan føle seg trygge. Så langt har jeg tatt ansvar ved å sørge for at vi har fått denne rapporten. Den gir oss mulighet til å lære og handle. Det er beste måte jeg kan ta ansvar på, sa Stoltenberg på en pressekonferanse mandag.

På spørsmål fra pressen avviste han at det vil være på sin plass å gå av som statsminister, etter kritikken fra 22. juli-kommisjonen.

- Å lære av ubehagelige fakta og gjennomføre tiltak er den viktigste måte å ta ansvar på. Den beste måten jeg kan ta ansvaret på er å gjøre den jobben, fortsatte Stoltenberg.

Han viste til at regjeringen hardt brukt mye tid på sikkerhet og beredskap, men at de må skjerpe oppmerksomheten ytterligere.

- Det viser blant annet rapporten om 22. juli, sa han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.