RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg tar Støre i forsvar

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener det er åpenbare forskjeller på Lysbakken-saken og kritikken som reises mot utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Den store forskjellen her er jo at Jonas Gahr Støre vurderte sin egen habilitet, og han kom til at han ikke var inhabil. Når det gjelder Audun Lysbakken, var det hans egen vurdering at han klart var inhabil i spørsmålet om Reform, sier Stoltenberg til TV 2.

Audun Lysbakken gikk av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister etter å ha erkjent at han på grunn av et personlig vennskap burde ha erklært seg inhabil i forbindelse med millionbevilgningen til Reform, et ressurssenter for menn.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener på sin side han ikke var inhabil da departementet hans overførte 6 millioner kroner til en stiftelse ledet av barndomsvennen Felix Tschudi.

Statsministeren slår nå fast at han har full tillit til sin utenriksminister. Han ser ikke noe behov for at Støre skal foreta en ekstern habilitetsvurdering i etterkant, slik enkelte har krevd.

- Jonas Gahr Støre har sagt at han skal gi grundige og ordentlige svar til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Det er den måten denne typen spørsmål håndteres på, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere