Gå til sidens hovedinnhold

- Stoltenberg trenger å lære seg mer sikkerhetspolitikk

- Han trenger å lære seg mer sikkerhetspolitikk, sier professor Janne Haaland Matlary om Jens Stoltenberg, som ifølge Aftenposten blir NATO-sjef.

Han har stor autoritet, et meget godt omdømme internasjonalt og kommer fra et land med et tett og godt forhold til USA. Han trenger å lære seg mer sikkerhetspolitikk, men har strategisk evne og innsikt. Dette er veldig gode nyheter for Norge, som trenger NATO som sin sikkerhetsgaranti, og det betyr også at organisasjonen får en leder som vil være offensiv og energisk i jobben, sier professor ved Universitetet i Oslo og Forsvarets Høgskole, Janne Haaland Matlary til Aftenposten ifølge NTB.

Haaland Matlary understreker at det ikke er faste krav til kvalifikasjoner eller bakgrunn for en generalsekretær i NATO.

– Dette er en av de desidert viktigste toppjobbene i vår del av verden. I synlighet kan den sammenlignes med det å være generalsekretær i FN, sier Kate Hansen Bundt, generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité til avisen.

Professor Frank Aarebrot tror Jens Stoltenberg vil egne seg godt til bli generalsekretær i NATO, men føler det ennå ikke sikkert at jobben vil gå til ham.

– Jeg er enig med Aftenposten i at Jens er en av de mer sannsynlige kandidatene, men jeg vil ikke fastslå det så bastant, sa Aarebrot til NTB søndag kveld. (©NTB)

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken