RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg uenig med Borten Moe

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser Sp-nestleder Ola Borten Moes forslag om å åpne for oljevirksomhet utenfor Lofoten allerede i høst.

Som ventet ble det en runde om Lofoten og Vesterålen i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag. Stoltenberg oppfordret partiene til å senke skuldrene og forsikret at det ikke blir noen lete- og borevirksomhet i Nordland VI like etter valget, slik olje- og energiminister Borten Moe har gått inn for.

Stoltenberg understreket at regjeringens politikk ligger fast: ingen konsekvensutredning eller annen form for oljevirksomhet i denne perioden. Han forsikret om at prosessen framover vil gå rolig og etappevis for seg, og at det ikke vil skje noe hals over hode.

- Det Aps programkomité har foreslått, er at vi skal gjennomføre en utredning av konsekvensene i løpet av neste stortingsperiode. Dette fører ikke automatisk til oljevirksomhet. Uansett har ikke Ap bestemt seg. Det vil skje på landsmøtet i april, sa statsministeren.

Lofoten-saken ble tatt opp av KrF-leder Knut Arild Hareide som viste til den bastante motstanden blant miljøfaglige etater, miljøbevegelsen og fiskernes organisasjoner. Han lurte på hva statsministeren sitter på av informasjon, som ikke de andre har tilgang til.

Stoltenberg svarte at man må skille klart mellom det som er regjeringens politikk, og det som er det enkelte partis program. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere