Hør hva Stoltenberg sier om Putins mål i Ukraina:

- Vi er nå i en kritisk fase av krigen. Vi ser at russerne flytter styrker fra nord for å reorganisere seg og sette dem inn i det vi venter er en større offensiv i øst og Donbass. Vi ser ingen tegn til at Putin har endret sine ambisjoner om å kontrollere hele Ukraina, og vi må være forberedt på at dette vil vare lenge, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg da han møtte pressen før Natos utenriksministermøte onsdag ettermiddag.

I forkant av møtet var Stoltenberg ute og snakket om Ukrainas våpen-behov og sa det er «ekstremt viktig» at Nato-allierte gir støtte.

- Ukraina har hastverk med å få militær støtte, sa Stoltenberg da han møtte pressen onsdag ettermiddag.

Finland tar beslutning i mai

Stoltenberg har allerede sagt at Finland og Sverige er velkommen inn i Nato - dersom de ønsker det. Han sa at han ikke tror noen av de 30 Nato-landene vil motsette seg det.

- Hvis de søker, forventer jeg at alle Nato-allierte vil ønske dem velkommen. Sverige og Finland er våre næreste allierte. Vi vet at de møter Natos standarder, og vi vet at de lett kan knytte seg til alliansen hvis de søker, sa Soltenberg da han fikk spørsmålet onsdag ettermiddag.

Finland ventes å ta en beslutning om Nato-søknad i mai, uavhengig av om Sverige er med eller ikke, skriver Expressen.

- Hvilket budskap sender det til andre land som ønsker Nato-medlemsskap hvis Sverige og Finland nå blir med? lød et av spørsmålene på pressekonferansen.

- Hvis andre land søker, setter vi oss ned og ser på hva disse landene må gjøre for å bli med i Nato, svarte Stoltenberg. Han la til at disse prosessene nødvendigvis ikke går like fort med alle land.

Onsdag og torsdag er Sverige og Finland med på Natos utenriksministermøte. Sveriges utenriksminister Ann Linde og Finlands utenriksminister Pekka Haavisto møter Nato-sjefen onsdag. Det opplyser den svenske regjeringen i en pressemelding.

Selv om Sverige og Finland i dag er nære partnere for Nato, har Stoltenberg understreket at garantien om kollektivt forsvar bare gjelder for medlemslandene.

Venter russisk offensiv i Donbas

I forkant av utenriksministermøtet har Stoltenberg kommet med en ny våpen-appell.

Han sier han forventer at Russland nå vil reorganisere sine styrker og frykter en stor russisk offensiv med mål om å ta Donbas.

- I den sammenheng, er det ekstremt viktig at Nato-allierte gir støtte, sa Stoltenberg ifølge Reuters.

Kuleba på Nato-møte

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba deltar også på Nato-møtet onsdag og torsdag, og Stoltenberg sier han forventer å høre hva Ukraina trenger for å forsterke sine styrker.

Tirsdag sa Stoltenberg at de allierte er innstilt på å fortsette å forsyne Ukraina med panservernvåpen, luftforsvarssystemer og annet utstyr, i tillegg til nødhjelp, datahjelp og beskyttelsesutstyr mot kjemiske og biologiske angrep.